Om

Tankar Mitt i Livet är min oas, min fristad för att dela med mig av mina tankar och min kunskap. Sen är det upp till dig om du orkar läsa och hur du agerar på det. Livet har lärt mig att det är inte värt att diskutera med idioter, så att upprepa samma åsikter gång på gång i olika filterbubblor ger ingenting. Jag vill att den politiska debatten ska vara ett samtal där man bryter åsikter med respekt och någon gång ibland ändrar sig, för att den andre har bättre argument. Men det viktigaste är ett ärligt försök att förstå hur diskussionspartnern menar och varför denne tycker så, innan man går in med sina egna argument. Först när man förstår varandra kan man omvända någon med argumenten. Annars blir det mest som partipolitik, eller ett krig i sandlådan. Vet du förresten vad det är för skillnad på partipolitik och sandlådekrig? Om inte håll dig tilll sandlådan, nej allvarligt så är väl den största skillnaden klädseln. Ungarna i sandlådan vet att om alla kastar smuts på varandra så blir alla smutsiga och klär sig därefter. I politiken tycks de tro att om alla kastar skit på varandra så fastnar det bara på de andra.

Jag vill att humorn ska vara levande, grov och tillåtande. Den som inte gillar det eller blir kränkt får skrolla vidare snarare än att diskutera humorn. Humor är som koögon. De kan inte dissekeras utan att förlora det vackra och förvandlas till en äcklig sörja.

Jag vill dela med mig av min kunskap på de områden livet har lärt mig mer än vad majoriteten kan. Det kommer jag också att göra här. Om du också är kunnig på de områdena så kommentera gärna så blir vi ännu bättre tillsammans.

Slutligen så älskar jag ordet och att leka med orden. Att vara på gränsen till det förbjudna eller att använda dubbla meningar gör det intressant. Jag älskar ordkonstnärer och kommer att citera några. Ibland kanske utan att veta vem jag citerar för det är bara något som fastnat i mitt huvud.

Om du gillar vad du läser så läs vidare, prenumerera gärna på uppdateringar och kommentera gärna. Om du inte gillar det så hoppas jag du hittar något annat du gillar på internet och då önskar jag dig en trevlig dag.