Att köra med en pedal, från att ha behövt tre.

När jag en gång i tiden tog körkortet så behövdes tre pedaler för att köra bilen; gas, broms och koppling. Det fungerade alldeles utmärkt och även om det fanns automatisk växling så var det inget jag litade på. Förmodligen gjorde jag rätt. Mitt minne säger att det var väldigt segt att växla automatiskt på den tiden och därför valde jag manuell körning.

För ca 15 år sedan, det började nog när jag bodde i ett bergigt område och skaffade min första automat, så insåg jag att automatiska bilar var så bra så de faktiskt förenklade bilkörningen. Då behövdes bara två pedaler.

Köra Tesla med bara en pedal

Numera kör jag Tesla och då kör jag i stort sett med bara en pedal. ”Motorbromsen” är så pass bra, så jag behöver nästan aldrig använda bromspedalen. Det är bra att den finns för nödlägen. Men till vardags så räcker lite planering för att köra med enbart gaspedalen. Dessutom är det inget friläge utan trycker man inte ner gasen så står bilen still. Punkt. Det gör det enkelt att köra, när man väl har vant sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...