En blogg som startar 2023

Det kan vara lite som att börja tillverka bensindrivna bilar att börja en blogg år 2023 när sociala media har tagit över bloggarnas roll. Särskilt som denna blogg inte kommer att följa de gamla SEO-reglerna för hur en blogg ska byggas upp för att bli populär. 

Syftet är inte att tjäna pengar eller att bli världens största blogg. Syftet är snarare att jag ska kunna skriva av mig och dela mina tankar med den som orkar bry sig. Självklart får du kommentera men jag förbehåller mig rätten att radera inlägg som är inte tillför något, tex hot, rena otrevligheter och spam. Däremot välkomnar jag alla åsikter så länge de är seriösa och håller sig till ämnet.

Jag råkar kunna något om vissa saker, produktivitet, ekonomi, politik och hälsa (både fysisk och psykisk) för att ge några exempel. Då jag tillhör de som överlevt de första 50 åren i mitt liv och har jobbat i heltid i över 30 år så vill jag gärna dela med mig av mitt kunnande till den som är intresserad av att läsa. Jag kommer inte pracka på någon tankar de inte vill ha. Det är bara att surfa vidare på nästa våg om det inte passar. 

Jag tror på människans integritet och kommer undvika att lägga ut namn här. Dels för att dagens cancellingkultur kan drabba någon ekonomiskt för att denne bara uttrycker sin åsikt. Detta även om det i grunden är ett missförstånd. Därför lägger jag inte heller ut mitt eget namn. Därmed inte sagt att det är svårt att ta reda på vem jag är. Enklast är kanske bara att maila och fråga. 

Jag kommer också att ge utrymme för anonyma åsikter från vänner, läsare etc som av olika anledning inte vill skylta med sina namn. Men även för de som skriver anonymt gäller vissa grundläggande regler. Man får inte begå brott eller uppmuntra till brott. Allt som skrivs ska skrivas med respekt. 

Då sociala media mest bara är ute efter att sälja ut användarnas personliga data till reklamköparna så har jag tröttnat på dem och vill gärna äga min egen plattform. Jag är medveten om att jag tappar tusentals ”vänner”, följare genom att skriva på en blogg istället, men det spelar mindre roll. Hellre det än att inläggen skrivs någon på näsan som ändå inte vill läsa dem bara för att någon algoritm passar. 

Därför tycker jag att det är en god ide att starta en blogg 2023. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...