En dröm om en drink

Det är ett tag sedan följande händelse inspelade sig. Men jag har för vana att notera sånt för att inte glömma det så därför vet jag att det var så här det var.

Att vakna i en mardröm

Jag vaknade med en fruktansvärd mardröm. Kallsvetten dröp av mig och jag satte mig upp i sängen,  Jag hade stått i baren och beställlt nåt. Bartendern sprang runt oc letade efter vad som uppenberligen var glas men utan att hitta nåt. Då tog han fram en flaska ur ett skåp, öppnade den och sa:

– Den här blir bra.

Jag fattade ingenting men han började hälla som flytande genomskinliga iskristaller i en cirkel på bordet. Sen fortsatte han att hälla varv på varv så att den flytande isen byggde upp ett glas och själva baren var dess botten. När han slagit upp ungefär halva flaskan så var det slut på is och istället kom klarröd dryck, vilket han fyllde glaset av is med.

Det var ett helt fantastiskt konstverk och i drömen sprang jag runt ett tag och letade en kamera för att föreviga det. Jag minns inte om jag hittade någon. Men jag minns att jag insåg att eftersom själva baren var botten på glaset så kunde jag ju inte dricka min drink. Jag kunde ju inte lyfta glaset utan att allt rann ut. Vilket helvete. Det var mitt i den känslan jag vaknade. Förstå vilket helvete en helt fantastisk drink och att inte kunna dricka den. Det måste ju vara ungefär som att gå till sängs med en underbar och vacker kvinna för att inse att hon hade mens. Mitt i den tanken såg jag min sovande fru brevid mig och kom ihåg att det var mardrömen jag levde i.

Jag beslutade mig för att glödjas åt det faktum att mitt undermedvetna åtminstone lät mig drömma om alkohol istället för en kvinnas behag under denna svåra period och så somnade jag om till tankarna på vad jag skulle kunna dricka i morgon när jag ändå inte behövde vara nykter nog att prestera i den äkta sängen. Skål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...