Flest Teamsmöten vinner

Det kan upplevas som att nästan alla jobbar hemifrån numera. Säsongen har börjat när man kan se folk gå ut med hunden med långärmad skjorta sandaler och shorts. Det är ett tydligt tecken på att de sliter sig från Teamsmötena för en kort promenad. I digitala möten måste man ofta vara representativt klädd, men då bara överkroppen syns så kan man ha shorts nedtill.

Jag gillar att jobba hemifrån. Jag är mer produktiv av flera skäl. Dels slipper jag restiden. Dels slipper jag störande kollegor, förvisso är många av störningarna trevliga, men ändå just störningar. Dessutom sitter jag i den miljö som är bekväm och där jag bestämmer själv. Jag kan ha musiken på. Jag kan jobba från TV-soffan, gå till köket eller sitta på kontoret.

Dessutom kan jag kombinera arbete och fritid på ett bra sätt. Jag kan tex tvätta medan jag jobbar, eller gå ut med hunden när jag tar en paus. Sånt är svårt om man ska åka in till kontoret. Särskilt i svensk kontext där mest kränkt vinner så man förbjuder även allergivänliga hundar på arbetsplatserna för att någon kan tänkas vara allergisk mot icke-allergivänliga hundar. Ledarhundar är dock ingen allergisk mot för de är välkomna överallt.

Jag vet att inte alla är mer produktiva när de jobbar hemifrån. Detta oavsett om det beror på personliga egenskaper eller miljön i hemmet. Men även om vi leker med tanken att alla vore mer produktiva när de jobbar hemifrån så är det en sak som gör mig tveksam till om det är bra. Det är alla dessa jävla Teamsmöten. Då vi inte längre har några hinder att bjuda in fler till mötena, som att konferensrummet är för litet eller gång/restid som gör att man inte kan ha för många möten så är det så lätt att bara lägga till deltagare och då bjuder man hellre in en för mycket än en för litet, för att alla ska få komma till tals.

Det är förvisso samma med mail. Man kopierar in fan och hans moster bara för att inte missa någon så under de eviga Teamsmötena sitter minst hälften av deltagarna och jobbar med sina mail istället för att vara mentalt närvarande.

Dessutom verkar det vara en statussymbol att ha ständiga Teamsmöten. Jag är så viktigt så att jag har back-to-back-möten hela dagarna. Sen får jag minst 2000 mail om dagen. Jag har 5000 olästa mail i min inkort. Titta vad duktig jag är.

Den som inte öppnar sin post har inte koll. Dessutom styr de inte sina egna arbetsdagar då de låter alla med deras mailadress få definiera vad de ska jobba med – medan de låtsas vara upptagna i Teamsmöten.

Jag föredrar att minimera antalet möten, nolla min inkorg varje vecka och istället börja dagen med att bestämma vad jag ska jobba med idag och så får jag det gjort innan de eviga Teamsmötena börjar. Jag vinner inte Tävlingen om flest Teamsmöten, men jag är mer produktiv än de flesta och jag har mer fritid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...