Genustrams på skolorna?

Att värdegrundsarbete i skolorna kan slå fel visas också här i Sverige. Ett exempel är när man försöker göra vetenskap av ideologi, tex när feminismen kallas genusvetenskap. Vad det egentligen handlar om är att vrida och vända på fakta så att det stödjer den ideologi man bekänner sig till. Ett roligt exempel på det är när Fria Tider rapporterar om hur genusvetarna svarar på frågor kring påhittade fakta.

I hälften av fallen påstod man att 80% av alla bilder i kokböcker var män. Då svarade genusvetarna med att forskningen visar att det beror på att man idealiserar mannen och hans arbete. I andra halvan så påstod man tvärtom att 80% av bilarna i kokböcker var kvinnor. Då svarade genusvetarna med olika varianter på att hushållssysslor förväntas skötas av kvinnor. Oavsett vilka fakta som presenteras så vrider man det så att det ska passa den egna ideologin. Det är inget ont i det, men det ska inte kallas vetenskap och betalas av skattepengar. Det borde kallas politik och bekostas av medlemmarna.

Nu vet jag att många bokstavstroende feminister kommer att negligera detta faktum. Dels för att det går emot deras ideologi, men också för att det kommer från Fria Tider och därmed per definition måste vara Fake News. Om de har rätt så publicerar jag gärna en rättelse. Jag har valt att tro på historien då den stämmer med min världsbild, även om den publicerats i ett media jag normalt inte läser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...