När alla tycker lika tycker jag gärna tvärtemot

Nu är ”alla” för klimatångest och woke. För mig har det alltid varit en självklarhet att låta var och en leva sina liv som de vill, oavsett vem de älskar eller hur de ser ut. Det är inget som angår någon annan och är därför ganska enkelt. Vill jag inte se Prideparaden så kan jag låta bli att åka in till stan. Det skadar ingen att folk klär ut sig och visar lite naket. Att vissa TV-serier har homosexuella i huvudrollerna är inga problem. Däremot kan jag tycka det är lite överdrivet när Pride ska vara fokus hela tiden. Hela veckan när festivalen är ska det valsas i TV. Ja det börjar långt innan, tex när de förbjuder homosexuella att vara med på Pride eller när man långt bort från Pridefestivalerna ska hissa regnbågsflaggor eller HBTQ-certifiera verksamhet för stora pengar. Jag förstår att RFSL vill tjäna pengar och certifiering är en smart lösning. Dock innebär inte ett nej till certifiering att man är homofob. Det kan också innebära att man struntar i vad folk har för sexuell läggning, identitet eller fokus, eller helt enkelt bara vill lägga pengarna på annat. Faktum är att jag känner inte en enda människa (vad jag vet) som vill förbjuda homosexualitet eller stena homosexuella. Jag vet att det finns såna galningar, men de är ovanliga i Sverige.

Däremot så blir de fler när vi importerar religiösa fanatiker med en annan människosyn. Men det är en helt annan fråga.

Klimatångesten är också något som alla är i stort sett ense om. Vi måste minska koldioxidutsläppen för att annars kommer planeten att gå under. Så är det inte.

För det första så är alla relativt eniga om att klimatet blir varmare. Alla är helt eniga om att vi har ett klimat, så begreppet klimatförnekare är så korkat. Det man möjligen är oense om är hur stor del av uppvärmningen som beror på CO2 samt hur bråttom det är att göra något åt det. Eftersom alla forskningspengar på området går till ena sidan så är det svårt att hitta seriösa sansade forskare på de stora plattformarna som säger att det är naturliga variationer eller att fotosyntesen kommer att rätta till det automatiskt.

Jag kan för lite för att säga vad som är rätt, men jag är glad år att det verkar komma in mer sans i debatten nu. Det skulle vara kul med en riktig debatt om klimatet från människor som tycker olika och inte bara en massa politiker som snackar skit.

När det gäller Woke så håller jag inte MED Lennart Göransson som anser att ballongen börjar få pyspunka. Det räcker att slå på Netflix för att inse att svarta plantageägare i 1800-talets USA och människor med oklar könsidentitet är betydligt vanligare än i verkligheten. Jag har inget emot att någon undersöker vilket kön hen har och tycker juridiken borde avskaffa könsskillnaderna snarare än att skapa fler kön. Men det är lite irriterande att det är sånt fokus på just Woke så underhållningsvärdet förstörs. Tex serien Sex Education fann jag mycket roande den första säsongen, bra andra och så vidare. Den senaste säsongen orkade jag inte ens se klart för humorn var borta. Det verkade bara handla om att visa upp så många onormala individer och relationer som möjligt för att göra det normalt.

Men jag hoppas Lennart Göransson kommer att få rätt. För vi kan ju faktiskt prata om problem med integrationen idag, vilket var svårt för bara några år sedan. Och det är först när man kan prata om problemen som man kan göra något åt dem. Därför är jag så mycket emot när det blir slagsida i åsikterna så man i princip förbjuder alla åsikter som inte är politiskt korrekta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...