Religionsfrihet

Maria skriver om muslimer och Sverigebilden och hur Tidölaget påverkar oss negativt. Men även i övrigt handlar mycket om muslimer nu. Det handlar tex om att liberalerna är emot ett förbud mot slöjor för barn. Förvisso en nyhet att liberalerna är emot ett förbud. Annars brukar de vilja förbjuda det mest. Men det är väl ett gott tecken. Vi har också historien med El-Haj, sossen som är islamist men vägrar veta vilken fot han ska stå på och där Magda tvingas till konstiga uttalanden och offentligt grinande för att inte säga som det är, man vill hellre att Malmös muslimer röstar på en sosse med terroristsympatier än på Nyans.

Min uppfattning om religion är enkel. Den är en privatsak. Om du vill tro på tomten eller valfri Gud är upp till dig. Om jag vill betrakta dig som rubbad som gör det är upp till mig. Det enda kravet för att få ha osynliga kompisar är att man inte kräver att andra ska tro på samma sak. Man får tycka de är knäppa som inte tror, men man får aldrig tvinga andra att leva som ens egen osynliga härskare vill.

Gå i slöja om du vill, men tvinga inte andra att göra det. Var trogen om du vill, men lagstifta inte om att andra ska vara det. Det gäller även de svenska politikerna som är troende på någon form av livsmaximering. Ge fan i att tvinga på andra den. Om någon vill röka, dricka alkohol, äta socker eller låta bli att träna så är det en privatsak. Det är inget man ska lagstifta om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...