Stötta Pride genom att kolla lesbiskt?

Då det är semestertider så har jag inte skrivit så mycket, men idag åkte jag förbi flera Prideflaggor och undrade om det kunde vara en ide att stödja Pride genom att titta på mycket lesbiskt på Youporn. Tanken började som ett skämt, och det bör nog stanna där eftersom jag betvivlar att de som medverkar gör det av kärlek, eller ens är lesbiska.

Men faktum kvarstår att HBTQ-rörelsen är mer öppen till porr än andra. RFSL vill tex skrota sexköpslagen. Politiker som tävlar om att stötta Pride låtsas inte om att de själva för en politik som HBTQ-rörelsen är emot. Jag tror hela samhället skulle må bättre av en mer tillåtande attityd till andras sexliv, att låta var och en själv bestämma när/var/hur och på vilka villkor de vill ha sex – bara det är frivilligt.

Sexköp är ingen betald våldäkt (förutsatt att inte säljaren är tvingad att sälja). Trafficking och sexuellt utnyttjande ska självklart vara förbjudet även om man tillåter frivilligt försäljning av sexuella tjänster. Det känns märkligt att massagen måste sluta vid kulpåsen eller att man bara får betala för sex om det finns en kamera eller det är kvinnor som köper.

Jag måste väl tillägga att jag själv varken säljer eller köper sex, även om jag inte moraliserar över de som gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...