Vad betyder flatrökt och vad har det att göra med hockeybögar?

”Flatrökt skinka” står det på förpackningen. Jag vet vad rökt skinka är, men vad är flatrökt? Är det flator som har rökt det? Är det någon ny form av HBTQ-markering?

Jag har inget emot flator. Men spelar sexuell läggning någon roll för att kunna röka skinka?

För övrigt funderade jag på hur sambandet är mellan andra egenskaper och sexuell läggning. Det är inte många flator som vinner skönhetstävlingar. De tycks vara bättre på fotboll. Bögarna finns inte inom hockeyn men är duktiga på musik, i alla fall schlager. Det kan ju stödja tesen att sexuell läggning är genetiskt. Det är något vi föds med. Denna genetik kanske då också leder till att flator är mindre attraktiva för män, men mer för flator etc. För tanken att någon blir flata för att hon inte attraherar män är absurd.

Lika absurd är tanken att någon inom svensk hockey inte vågar tala om att han är bög. Jag kan förstå tvekan att berätta det i en frikyrka eller en muslims församling, men i ett hockeylag. Vad fan, de är inte neandertalare. Förvisso kan jag förstå att de inte skriker ut det i media. Kanske vill de bli kända för sitt hockeykunnande och inte sin sexuella läggning. Men jag tror man törs dra slutsatsen att bögarna är underrepresenterade inom hockeyn. Annars skulle någon av alla dessa tusentals utövare kommit ut offentligt. Frågan är då varför. Är det en koppling mellan de egenskaper som styr sexuell läggning och som styr hockeykunnandet eller är miljön för unga som börjar spela hockey så svår så att den som avviker helst ägnar sig åt annat och därför aldrig kan komma ut som hockeybögen? Kanske är det en kombination. Synd, för lika lite som sexuell läggning påverkar möjligheten att röka skinka så påverkar det möjligheten att spela hockey.

Avslutningsvis ska jag väl tillägga att jag inte tror flatrökt skinka har att göra med sexuell läggning. Det var ett skämt. Men fakta är att mina kunskaper i googlande inte räcker till för att hitta vad som skiljer flatrökt skinka från annan skinka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...