Vad ska vi göra med islamisterna?

Mer än var fjärde IS-terrorist som återvänt till Sverige jobbar med barn eller andra utsatta. Jag vill inte att islamistiska extremister ska jobba med mina barn. Å andra sidan vill jag inte att de ska tömma mina sopor heller och jag vill inte försörja dem via skattsedeln.

Vi kan inte heller avrätta någon ”änka till en stupad terrorist” eller barn till mördare. Så vad ska vi göra? Ska vi ta barnen i från dem? Det är ju något som islamister redan anklagar Sverige för att göra, så varför inte ge dem rätt? Jag tycker inte det, i alla fall inte generellt. Främst därför att barn oftast mår bäst av att växa upp med sina föräldrar.

Så vad ska vi göra?

Jag är inte säker, men känner att jag måste komma med någonting. De som begått terrorbrott ska naturligtvis spärras in. Om de inte får livstid så ska de utvisas. De ska aldrig mer gå fria på gatorna i Sverige. Deras familjer har inte begått brott och ska således inte straffas. Men om de behöver hjälp med tex beskydd från terroristen och dess vänner ska de kunna få ny identitet. Om de ingår i nätverket kring terrorister så ska de bevakas tills de begår brott och kan fängslas för att sedan utvisas eller visar att de inte är farliga för samhället. Åtgärder som besöksförbud i vissa områden, radikaliserade miljöer eller kriminella kan också tillämpas.

Terrorister och mördare ska generellt fråntas vårdnaden av sina barn. Det borde ske när någon döms till fängelsestraff som varar tills efter ett barns 18-årsdag. Man kan inte vara vårdnadshavare om man sitter inne hela uppväxten och ingen är barn så länge så en dömd terrorist borde komma ut igen. Den förälders som inte döms ska få hjälp att ta hand om barnen. Men om ingen vårdnadshavare finns kvar så måste barnen så klart omhändertas.

Vad ska vi inte göra

Vi ska dock vara väldigt försiktiga med att anklaga alla muslimer för terrorism. Det är viktigt att komma ihåg att några av de som lider mest av terrorn är alla hyggliga muslimer som blir hotade och bespottade i sin vardag för att en tyvärr stor klick extremister vill förstöra för alla bara för att de tror att de ska få knulla 72 jungfrur. Låt gärna terroristerna bli martyrer, men låt alla andra muslimer få leva i fred.

Jag är medveten om att jag inte har någon komplett lösning, men jag tycker det är viktigt att börja diskutera frågorna, även om de är svåra så att de flesta som yttrar sig offentligt antingen vill döda alla eller bara kritisera de som vill döda alla och i övrigt blundar för problemen. Tyvärr försvårar det för en seriös debatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...